2011. szeptember 29., csütörtök

Katarinának és Artairnak

Ez aztán az aktivitás! Gyerekek, nem kellett volna... Alig bírtam moderálni a rengeteg hozzászólást! :-P

Na, sebaj! Két hűséges és érdeklődő olvasóm kedvéért, mivel mindketten ugyanazt a két lehetőséget választották, félig meddig mindkettőt teljesítem. :-D
Pontosabban az egyiket félig, ami már meg is történt, ugyanis a Zoe oldalon már a javított, átdolgozott előszó van fent, ami hosszabb is, jobb is, mint a régi volt. :-D Ez ugyan szó szerint véve nem új részlet, de elég sok változás történt benne. :-D
De, hogy ne tűnjek hálátlannak, ezennel ünnepélyesen megígérem Atrairnak és Katarinának, hogy még a napokban hozok egy új részletet is. :-D

És a másik választható/választott opció, az Aranymosás 1. fordulójára írt szösszeneteim, és egy kis magyarázat. :-D

A feladat: "Írj egy 100 szavas szerelmes levélrészletet. Ne vicceld el! Érezze a címzett, hogy belé valóban szerelmes az író."

Az elsőt azonnal megírtam, amikor kikerült a FB-ra a feladat. Az valóban zsigerből jött, olyan gyorsan, mint maga a szerelem, aminek szól, de mire rászántam magam, hogy feltegyem, addigra már volt egy szinte megszólalásig hasonló, így passzoltam.
Íme:

Gyűlölöm, hogy szemed káprázatos zöldje elkábított és engedtem, hogy hamis érzelmeid igaz mása birtokba vegye a szívemet. Gyűlölöm, hogy a veled töltött hónap volt életem legszebbje, amit azóta senki és semmi nem tudott felülmúlni. Gyűlölöm, hogy lecseréltél, akár egy használt autót, a fájdalmat, amit éreztem és hogy kifacsart szívem ezek után is érted dobogott. Gyűlölöm, hogy azt a másikat jobban szeretted nálam, ez mégsem volt elég. Gyűlölöm, hogy az életet és a boldogságot, amit megtalálni véltél, egyszerűen eldobtad magadtól és feladtad a küzdelmet. Gyűlölöm, hogy ez jobban fájt, mint a szakítás. De legfőképp azt gyűlölöm, hogy téged mégsem tudlak gyűlölni.

A másodikért már meg kellett küzdenem, jóval tovább érlelgettem, melengettem, míg sikerült olyanra formálnom, amivel már meg voltam elégedve, megint csak azt kell írnom, mint az érzést, amiről szól. :-)
A vívódást mutatja, hogy ebből két verzióm is van. 

Tizenegy év... Nem hittem, hogy eljutunk idáig. Most már bevallhatom, féltem a magánytól, de éppúgy megrémisztett közeledésed is. Lelkem minden rezdülésével meg akartam felelni, azt és úgy tenni, ahogy hitem szerint elvártad tőlem. Már tudom, hiábavaló volt küzdelmem, mert nem létező elvárásoknak lehetetlen megfelelni. Hiszen te soha nem szabtál feltételeket, nem kértél, csak elfogadtál. Kitartottál bizonytalanságom közepette, vártál rám, mikor még magam sem tudtam, érdemes-e, s még ma is változatlanul mellettem állsz. Nekem több idő kellett, talán túl sok is, de tudnod kell, neked köszönhetem, hogy végül sikerült. Mert megtanítottál rá élni, újra bízni... és igen, erre is: szeretlek.

Túlcsordul a szívem, ahányszor lányaink szemébe nézek, mert bennük is látlak Téged. Téged, aki szerettél akkor is, mikor viszonzást nem remélhettél, kitartottál bizonytalanságom közepette, vártál rám, mikor még magam sem tudtam, érdemes-e, s még ma is változatlanul mellettem állsz. Megtanítottál túlélni, újra bízni és érezni. Mindig azt kaptam tőled, amire épp szükségem volt – vigaszt, támaszt, biztonságot, szeretet miáltal egyszerűen nélkülözhetetlen lettél számomra. Te lettél a forrón melengető nap, a cirógató fuvallat, az enyhet adó árny, a kápráztató szivárvány... Minden, ami nem csupán élhetővé teszi a létezést, hanem megadja azt a pluszt, hogy akarjak is élni. Mert Érted megéri.

A harmadik jóformán brahiból készült, mert meguntam, hogy bármi eszembe jut, mire felraktam volna, volt legalább három hasonló. :-S Ennyire sablonos lennék?! Hát elkezdtem játszani... Az eredményt olvashattátok a FB-on is:

Szívem vad dobszólóval, őrült, féktelen vágtával
Zengi érzelmeim igaz voltát, szenvedélyem mély tüzét.
Engedd hát, hogy elérjen hozzád e forró fuvallat, s a
Remény szivárványa felragyogjon, elűzve a szürkeséget,
Erósz által s általad, monoton létem csillagmentes mennyboltjáról.
Te vagy a minden, az álom és a valóság, a könny és a mosoly,
Létezésem egyetlen forrása, a jövőm kulcsa, bűneim megváltása,
Elmém lázas látomása, mely még a halált is szépre váltja.
Kellesz nekem!

Mára ennyi volt!
De hamarosan hozom, amit megígértem. :-D
Szép estét mindenkinek!



8 megjegyzés:

  1. de ez az utolsó láthatóan nem klisé. Szép lett:) Ezt küldted el?

    VálaszTörlés
  2. Köszönöm! :-)
    Igen. De nem tetszett neki... Sőt, gyanítom, hogy az értékelés bizonyos sorai megint rám vonatkoztak: "Fontos tudni, a próza lényege a hitelesség. Gyanítom, sokan közületek verseket is írnak. Ez jó, hiszen egyes elbeszéléseknek szükségük van a nyelv zeneiségére. Viszont rossz, ha a versben elvárt emelkedettséget megpróbáljátok prózába átültetni. Beszéljetek a saját hangotokon."
    Ez van! :-P Fel nem foghatom, ezek után hogy tetszhetett neki annyira a regényrészletem. :-P

    VálaszTörlés
  3. Szerintem tényleg külön nézik a részletet. Meg ez tök jó volt, és szerintem az Aranymosó is tudja, csak nem verses formában várta a megoldásokat. Amúgy nekem a "Tizenegy év" kezdetű is nagyon tetszett, de mindegyik jó! :-) Az a nehéz csak a szerelemmel, hogy néha akaratlanul is túlcsordulósra írjuk. :-D De hát ez ilyen... :-) Amúgy én is írtam erre, majd kiteszem a blogomra, ha nem felejtem el. Csak nekem már törölnöm is kellett, mert nem játszhatok a 0. forduló óta. XD

    Ó, és köszi!!! :-D Megyek, megnézem Zoe-t is. :-)

    VálaszTörlés
  4. Hm... hát igen, nagyon szomorú ez a Zoe indítás, de amúgy nagyon jó az átdolgozott verzió! Az érzelmek erősek, lüktetnek, engem elkapott rendesen. Mondjuk van is elég kemény véleményem a drogos és piás emberekről, szóval... Na, de tényleg jó! :-)

    VálaszTörlés
  5. Ezek nagyon jók lettek :D Főleg az utolsó tetszik nagyon :)

    VálaszTörlés
  6. Arti, köszönöm. :-D Esküszöm, nem versnek szántam! Akkor több lenne benne a rím. :-D Csak így jött, a sorok tördelése is csak a kezdőbetűk miatt rövidebb...
    Én továbbra is megírom mindegyik feladatot, szórakozásból, gyakorlásból. :-D
    Igen, a Zoe így szerintem is sokkal ütősebb. Örülök, hogy ez másnak is kiérződik belőle, mert akkor nem dolgoztam hiába. A napokban az egészet átdolgoztam...

    Darawona, örülök, hogy tetszettek. :-)

    VálaszTörlés
  7. Kedves Diara, most is, mint mindig, tetszett, amit olvastam. Az utolsó is nagyon ütős, de engem a harmadik ragadott meg a leginkább - gondolom, lesz, vagy volt már, aki hálás volt érte, akinek megérintette a szívét, akinek szólt, akiről szólt - mert erről úgy érzem, hogy tőled-neki íródott.

    Ps.: Az ajánlást köszönöm:-DDD, Zoe-t is megyek olvasni és kommentelni.

    VálaszTörlés
  8. Kedves Katarina! Valóban "célzott" írás volt, a második kettő a férjemről, a férjemnek szól. :-) Örülök, hogy kiérződik belőle a valódi érzelem.
    Nekem van köszönni valóm, hiszen minden hozzászólásoddal azt jelzed, megéri foglalkoznom az írással, a bloggal, mert van akit érdekel. Köszönöm! :-)

    VálaszTörlés