2013. január 10., csütörtök

Visszatérés – Eredményhirdetés

Nos, a pályázat lezárult. :-)

Mielőtt azonban kihirdetném az eredményt, szeretnék egy kis összegzést végezni.
Összesen kilenc pályázó jelentkezett. Bevallom, ennél azért többre számítottam, de ne legyen telhetetlen az ember, nem igaz? :-)
Viszont a kilenc jelentkezőből nyolcan be is küldték a novellájukat, ami nagyon jó arány. :-D
A műveket átlagosan 31 ember olvasta el eddig (ami szerintem szintén nem rossz), de legnagyobb sajnálatomra mindeddig összesen csupán 18 hozzászólás érkezett, és ebben már benne vannak az azokra adott válaszok is. :-( 
Kicsit elszomorít, hogy ennyire érdektelenek vagyunk, annyira sem értékeljük a másik munkáját, hogy néhány szóval értékeljük azt, elmondjuk, mi az ami tetszett és mi az, ami kevésbé. :-(
De ez nem csak a pályázatok esetében van így…

Mivel tapasztalatom szerint kevés az igazán segítő szándékú, építő kritika, én magam igyekeztem olyan véleményt írni, ami feltárja a hibákat, hiányosságokat. Minden esetben élveztem az olvasást, a boncolgatást – de azt be kell vallanom, nem szívesen lennék szerkesztő. :-D
Utólag visszaolvasva, lehet, hogy kicsit szigorú voltam, de minden esetben az első benyomásomat jegyeztem fel – hiszen, ha a boltban beleolvasok egy könyvbe, akkor is az első benyomás dönti el, hogy megveszem-e vagy nem. 
Így a kritikáim alapján úgy tűnhetett, nem igazán voltam elégedett a beérkezett pályaművekkel, de meg kell mondanom, ez egyáltalán nem igaz. Nem volt olyan mű, ami ne ébresztett volna bennem pozitív érzéseket, ne találtam volna benne valami említésre méltót, valamit, amire azt mondhattam: "ez igen".
Éppen ezért, ha csupán a szubjektív véleményünkre hagyatkozva kellett volna végleges sorrendet felállítani, nagy bajban lettünk volna. :-D

De nem húzom tovább az időt, íme az eredmény:


3. HELYEZETT: 

Balogh P. Hédi
 


2. HELYEZETT
holtversenyben:

Nurse


Sylvie Barthus



1. HELYEZETT:

Matt Jarow


Hamarosan felveszem veletek a kapcsolatot a nyeremények ügyében. :-D
(Az oklevelek a képekre kattintva teljes méretben is megtekinthetők, és lementhetők.)

Nem csak a helyezetteknek, hanem minden pályázónak gratulálok és köszönöm, hogy megtiszteltetek műveitekkel, az idővel és az energiával, amit rá szántatok!




6 megjegyzés:

  1. Én is szeretnék gratulálni a helyezetteknek és minden egyes részt vevőnek. Egyetértek Diarával, minden pályamű egyedi volt, figyelemre méltó, és ami nem utolsó szempont, szórakoztató. Nagyon örülök, hogy olvashattam őket.
    Sok sikert a továbbiakban is :-)

    VálaszTörlés
  2. Gratulálok a ... MINDENKINEK!
    :)

    Köszönjük a zsűri munkáját!

    VálaszTörlés
  3. Csatlakozom az előttem szólókhoz. Köszönöm a zsűri nehéz munkáját, nem lehetett egyszerű. Gratulálok a helyezetteknek, de elsősorban Matt Jarownak.
    Remélem, hamarosan újra találkozunk egy másik pályázaton :-)

    VálaszTörlés
  4. TUDTAM, hogy valamit elfelejtettem! :-D

    Természetesen nagyon, nagyon köszönöm kedves zsűri társaimnak, hogy elvállalták ezt az egyáltalán nem könnyű feladatot. :-)

    Ahogy azt is, hogy mindig időben megküldték az értékeléseket és ezzel lehetővé tették, hogy tartsam magam a beharangozott határidőkhöz. :-D

    KÖSZÖNÖM!!! :-)

    VálaszTörlés
  5. Szia!
    Gratulálok mindenkinek!
    Sajnos időhiány miatt nem tudtam kommentálni, de mindenképp bepótolom.
    Köszönöm a zsűrinek a sokat jelentő kritikát :)

    M. Kylie

    VálaszTörlés
  6. Azt a betyár mindenit! O.o

    Nagyon szépen köszönöm a megtisztelő helyezést, őszintén szólva nem is igazán számítottam rá; mondjuk ennél már csak egy dolog ért váratlanabbul: hogy mennyi remek verseny,- de sokkal inkább írótárssal ismerkedhettem meg a verseny folyamán. (és ezt a véleményemet annak dacára is tartom, hogy hozzászólásig már nem jutottam a pályázatokkal kapcsolatban, mert így is suttyomban kellett elolvasnom őket "munka" alatt ^^)
    Végezetül megköszönném az inspiráló versenykiírást és közeget, valamint a Zsűri fáradhatatlan, szorgos és csupa szív munkáját! :)

    A mihamarabbi viszont látásra(/olvasásra)! :D

    VálaszTörlés