2013. január 5., szombat

Visszatérés!

Üdv Mindenkinek!

A mai napon elkezdem a beérkezett pályázati novellák közlését, ami annyit jelent, hogy a beérkezés sorrendjében, szerkesztés és javítás nélkül, naponta két novella és azok szöveges értékelése kikerül ide a blogra.

Kérek mindenkit, hogy ne fogja vissza magát, olvasson és írjon őszinte véleményt a művekhez. Mindig is azon a véleményen voltam, hogy az elfogulatlan vélemény, legyen az szakmai (és/vagy szakavatott) vagy "csupán" olvasói vélemény, nagyban hozzásegíti az írót a hibái felfedéséhez, átértékeléséhez, és ennél fogva a fejlődéshez.


Nem kenyerem a mézes-mázos ajnározás és az esetleges hibák elsumákolása, ezért az értékeléseim lehet kissé kemények lesznek, de a legjobb szándék vezérelt a megfogalmazásukkor. Nem szeretnék senkit megbántani, nem szeretnék sértődést, ezért is írom le mindezt, ellenben felajánlom, hogy ha bárkinek gondja van a véleményemmel, nem érti, mit miért írtam és szeretne némi magyarázatot kapni, annak szíves örömest állok rendelkezésére. Csak írjon egy emailt és én igyekszem minél hamarabb elküldeni neki a megjegyzéseimmel, javaslataimmal tarkított művét – hasonlóan a szerkesztők módszeréhez.
Amennyiben valamelyik másik zsűritag véleményével adódna gond, azt is megírhatjátok nekem, továbbítom a kérdést, és megkérem őket, hogy a kérdéses pontot fejtsék ki kicsit bővebben – de az ő nevükben nem ígérhetek semmit.

DE: Minden kedves pályázó figyelmét ismét felhívom arra a tényre, hogy a zsűri tagjai egytől egyig laikusok, inkább olvasók, mint írók, így az írásokat is ilyen szemmel néztük, néha talán saját tapasztalatainkra támaszkodva, néha az érzéseinkre hagyatkozva. :-)
Épp ezért, a vélemények egyéni vélemények, nem ítéletek, és semmiképp sem teljes értékűek, a javaslatok pedig tényleg azok, nem kötelező érvényű utasítások – el lehet fogadni őket, de éppúgy el is vethetők.


Száz szónak is egy a vége, este hozom az első két novellát! :-)

Addig is, szép napot mindenkinek!

2 megjegyzés: